بلاگ

انواع چای را بشناسید و در سرمای زمستان از نوشیدن آن‌ها لذت ببرید.

آیا مایل هستید با انواع چای آشنا شوید؟ آیا می‌دانید تفاوت بین مراحل آماده سازی چای سبز و سیاه چیست؟ در مورد چای رویبوس چطور؟ آیا می‌توانید فرق بین چای اولانگ و پوئر را تشیخص دهید؟ همراه ما باشید و قول دهید که صبر پیشه کنید زیرا در کل دنیا نمونه‌های مختلفی از انواع چای وجود دارد، به همین دلیل شناختن این محصول جذاب ممکن است کمی گیج‌کننده و دشوار به نظر برسد. اما در کنار شما هستیم تا اطلاعات مفید و البته جالبی ارائه دهیم تا هم بیشتر بدانید و هم لذت ببرید.

انواع چای

Mask_Group_5_2x_6c8bc219-3dbc-4b4f-bc6d-555295b071fb_720x613

آشنایی با انواع چای

به طور کلی، پایه و اساس چای از گیاهی به نام کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) تهیه می‌شود. بر اساس نوع برگ‌ها و سطح اکسیداسیون و چگونگی فرآوری، چای‌ها در پنج نوع اصلی سیاه، سبز، اولانگ، سفید و پوئر طبقه بندی می‌شود. اول از همه به رایج‌ترین چای دنیا یعنی چای سیاه می‌پردازیم.

خواص چای سیاه

چای سیاه

چای سیاه تا 85 درصد از کل مصرف چای را در جهان به خود اختصاص داده است. این محصول به طور کامل اکسیده می‌شود و نسبت به سایر چای‌ها تیره‌تر است و طعمی قوی‌تر و البته کافئین بیشتری دارد. شما می‌توانید انواع چای سیاه را با شکر، شیر یا لیمو مصرف کنید و لذت ببرید.

چای سبز

چای سبز یک محصول «اکسیده نشده» است. زیرا برگ‌های آن را پس از چیدن حرارت می‌دهند و گرم می‌کنند تا آنزیم‌هایی که باعث اکسیداسیون می‌شوند، از بین بروند. بنابراین این نوع فرآوری سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی را حفظ می‌کند و همین امر سبب شده است که چای سبز خواص و مزایای سلامتی زیادی را در خود جای دهد. با دم کردن این نوع چای رنگ آن زرد مایل به سبز کم رنگ می‌شود و طعم ملایمی دارد. چای سبز را بهتر است بدون هیچ افزودنی مصرف کنید؛ اگرچه برخی از افراد ممکن است ترجیح دهند، مقداری لیموترش یا شیرین کننده به آن اضافه کنند، ولی شیر را نمی‌توان به آن افزود.

چای اولانگ یکی از برترین انواع چای

این چای «نیمه اکسیده» است؛ زیرا پس از چیدن برگ‌های آن، به مدت 24 ساعت بدون افزودن و ایجاد هیچ تغییراتی نگهداری می‌شوند تا از اکسیداسیون جلوگیری به عمل بیاید. میزان اکسیداسیون بر روی طعم و ظاهر چای تاثیرگذار است؛ یعنی اکسیداسیون طولانی‌تر منجر به ایجاد اولانگ تیره‌تر می‌شود که از نظر طعم بیشتر شبیه به چای سیاه است، در حالی که اکسیداسیون کوتاه‌تر ماهیت آن را شبیه‌ به چای سبز می‌کند.

هنگامی که چای اولانگ را دم کنید، با رنگ طلایی یا قهوه‌ای روشن و با طعمی بسیار لذیذ روبرو خواهید شدکه نه شبیه به چای سیاه است و نه چای سبز.

چای سفید

چای سفید در بین سایر چای‌ها، کمترین میزان فرآوری را دارد. فقط از جوانه‌های باز نشده و برگ‌هایی پوشیده شده با کرک آن استفاده می‌کنند. به این صورت که پس از پژمرده شدن، خشک می‌شوند. دم کرده چای سفید رنگی بسیار روشن تولید می‌کند و طعم ملایم دارد. محتوای کافئین آن حتی کمتر از چای سبز است و سطح آنتی اکسیدان بالایی دارد. چای سفید را بهتر است بدون هیچ گونه افزودنی مصرف کنید.

چای رویبوس

 رویبوس نوع خاصی از چای است که از گیاه بومی آفریقای جنوبی تهیه می‌شود. این چای‌ها گاهی اوقات به عنوان چای قرمز یا چای بوته‌ای قرمز نیز شناخته می‌شوند و به طور طبیعی فاقد کافئین هستند. ظاهر کلی رویبوس شبیه به چای سیاه است؛ بنابراین برای افرادی که از چای سیاه لذت می‌برند و تمایل به مصرف کافئین ندارند، گزینه خوبی خواهد بود. این فرآورده شیرینی طبیعی دلپذیری دارد و وقتی به تنهایی یا همراه با شیر مصرف می‌شود نیز خوشمزه است. رویبوس را می‌توان با مواد دیگر هم مخلوط کرد.

چای پوئر

چای پوئر نوع خاصی از چای است که منشاء آن استان یون‌نان واقع در چین است و طعم خاکی دارد. این محصول که یکی از برترین انواع چای است، از درختان چای وحشی چیده می‌شوند. برای طی کردن فرآیند تخمیر میکروبی، پس از فشردن برگ‌‌های خام به یکدیگر آن‌ها را ذخیره می‌کنند تا کامل جا بیافتند. چای پوئر با توجه به سطح اکسیداسیون مجاز در فرآیند، رنگ سیاه یا سبز خواهد داشت.

محل کاشت انواع چای

امروزه چای را به صورت بوته‌ای در ارتفاع تقریبی یک متر می‌کارند تا چیدن آن آسان‌تر ‌شود. بوته‌ها از قلمه‌ها یا کلون‌هایی رشد می‌کنند که با دقت در بسترها و تخته‌های کاشت پرورش یافته‌اند. آن‌ها در ردیف‌هایی به فاصله یک متری از یکدیگر قرار خواهند گرفت. بوته‌های جوان به فاصله تقریبا 1.5 متری در کنار هم کاشته می‌شوند.

 در ارتفاعات بالاتر نیز، چای در قسمت‌های خواب تپه، یا دامنه کوه‌ها کاشته می‌شود تا از فرسایش خاک جلوگیری کنند. در برخی از ارتفاعات بالاتر شیب‌های پلکانی برای جلوگیری از فرسایش خاک می‌سازند. بوته‌ها به شکل بادبزن‌هایی که بالای آن‌ها صاف است، پرورش داده می‌شوند. مساحت این بخش حدود 1.5×1 متر است و بین سه تا پنج سال طول می‌کشد تا به بلوغ برسد. البته به ارتفاعی که چای در آن رشد می‌کند نیز بستگی دارد.

دم کردن انواع چای

 برای دم کردن چای بهتر است از قوری، چای دم کن یا فیلتر چای استفاده کنید. با این روش برگ‌های آن با دم کشیدن باز می‌شوند و در نتیجه یک فنجان غنی‌تر و خوش‌طعم‌تر خواهید داشت.

دمای آب یکی دیگر از عوامل مهم در دم کردن یک چای خوش طعم است. چای سیاه و گیاهی را باید با آب جوش و چای‌های دیگر را مانند چای سبز، سفید و اولانگ باید با آب کمی خنک‌تر از 100 درجه دم کنید و آب کاملا به نقطه جوش نرسیده باشد.

زمان لازم برای دم کردن انواع چای​

مدت زمان دم کردن هر نوع چای متفاوت است. با این حال در ادامه چند مورد را ذکر خواهیم کرد.

  • چای سیاه: 3 تا 5 دقیقه
  • چای سبز: 1 تا 2 دقیقه
  • چای سفید: 2 تا 3 دقیقه
  • چای اولانگ: 2 تا 3 دقیقه
  • چای پوئر: 5 دقیقه
  • چای رویبوس: 5 دقیقه
سخن پایانی

بعد از آب، چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی در کل جهان است. در واقع فقط چند نوع چای وجود دارند که برچسب چای «واقعی» را به خود اختصاص داده‌اند، یعنی چای سیاه، سبز، اولانگ، پوئر و سفید. هر یک از آن‌ها از همان برگ‌های چای که کاملیا سیننسیس نام دارد، تهیه می‌شود. یک فنجان چای می‌تواند سرمای زمستان را قابل تحمل‌تر کند، در طول روز به شما انرژی دهد و یا مصرف آن در هنگام شب به شما آرامش بیشتری ببخشد. از همراهی شما صمیمانه ممنونیم و امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مطلب برای شما جذاب و کاربردی بوده باشد.

اگر این مقاله برایتان مفید بود لطفاً به آن ستاره بدهید

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتس آپ
اشتراک گذاری در facebook
فیس بوک
اشتراک گذاری در linkedin
لینکدین
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در print
پرینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

خروج

اسکرول به بالا